Vejret på Rhodos

2. oktober 2012 by: NPB
Vejret på Rhodos er varmt og solrigt sommeren igennem med meget lav sandsynlighed for regn. Juni til september bliver betragtet som sommer perioden. Temperaturen når på 31 grader i juli og august måned. Efteråret er utroligt behageligt på Rhodos med temperaturen omkring de 20 grader indtil november måned. Vinteren er oftest våd men mild hvor januar og februar typisk er de koldeste måneder. Vinteren på Rhodos minder mest af alt om det danske forår. Foråret er typisk meget behageligt efter danske forhold med en jævn mængde af regn.

Strande og vejr på Rhodos

Rhodos er en ø som hører til Grækenland selvom den er lokaliseret tæt på Tyrkiet.

For eksempel er en typisk 7 dages prognose for Rhodos i begyndelsen af oktober, at den højeste temperatur vil være 27 grader og den lavest mulige temperatur vil være 20 grader. Der er ikke risiko for regn, men efterårsvejret kan blive en smule vindigt med vindstød omkring 21 km/t.

Sommeren

På Rhodos varer sommeren fra juni til september. Temperaturen er typisk meget varm med en gennemsnits temperatur på 28 grader. I de varme måneder juli og august ligger dags temperaturen typisk altid over 30 grader og nattetemperaturen falder til typisk omkring de 20 grader. Regn er en sjældenhed om sommeren, dog kan der forekomme en smule regn i september måned. På trods af Rhodos er en ø , er der sjældent overskyet i de varme sommer måneder.

Efteråret

Efteråret er typisk meget behageligt på Rhodos. Det begynder i oktober og varer indtil den sidste halvdel af november. Badevandstemperaturen ligger også stadigt så højt at det er behageligt at bade indtil november. Her falder badevandstemperaturen til under 20 grader. Sæsonen ser en del regn som vi kender det fra det danske efterår.

Vinter

Vinteren varer fra december til februar. Vinteren er mild men våd. Mere end 60% af det årlige regnfald falder i disse 3 måneder. Af de 3 måneder er januar klart den vådeste der typisk modtager cirka halvdelen af vinterens regn, dvs. cirka 20 % af det samlede regnfald på et år falder i januar måned. December og januar kan dog stadig se varme dage med temperaturer på den høje side af 20 grader. Selvom januar og februar er koldere falder temperaturen sjældent under 10 grader.

Forår

Foråret er den bedste tid hvis man ønsker at besøge Rhodos. Temperatuerne er høje, omkring 25 grader, der er ikke et væld af mennesker, og samtidig er der et minimalt regnfald. Antal af soltimer stiger gradvist fra marts til maj. I maj måned er antallet af soltimer i gennemsnitlig 10 om dagen.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (6 votes cast)
Vejret på Rhodos, 9.7 out of 10 based on 6 ratings


Skriv en kommentar