Skiferie i Frankrig

27. november 2012 by: NPB
Nu er tiden langsomt ved at nærme sig hvor at danskerne tager turen sydpå mod koldere og bedre skivejr. Frankrig har altid været et af danskernes foretrukne rejsedestinationer når det angik skiferier. Der findes flere årsager hertil. Ski er altid godt i Frankrig. Skirejser Frankrig koster ikke voldsomt meget såfremt man vælger at købe rejserne de rigtige steder.

Du kan næsten altid få en billig skiferie til Frankrig  hvis du ikke er kræsen med hensyn til indkvartering og hvilket område det er. Kan du være fleksibel med hensyn til afrejse datoerne kan du ligeledes spare mange penge. Selskaber som fx. Snowtrex kan hjælpe med at arrangere din skiferie.

Val Thorens Skiferie i Frankrig

Skivejr Frankrig er altid ”godt”. Ser vi vejrudsigten for en typisk november, står den for eksempel for hovedpartens vedkommende på, skyfri himmel og temperaturer mellem -8 og -15 grader (dag / nat). Derudover kommer der sne de fleste nætter. Så med andre ord, dagene kommer til at være kolde, solskinsfyldte og fyldt med nyfalden sne. Det må siges at være det optimale skivejr.

Skiferie Frankrig kan foregå til et utal af destinationer. De største franske skisportssteder er: Tignes, Val Thorens, Avoriaz, Val d´Isere og Alpe d´Huez.

  • Tignes Le Lac kan du ski både sommer og vinter. Du kan ski på gletcheren Grande Motte i 3550 meters højde om sommeren hvorimod om vinter kan du ski i området nær Tignes. Derudover er der 2 snowboardparker.
  • Val Thorens er det skisportsted i Europa med den højeste beliggenhed. Steder ligger hele 2300 meter over havets overflade. Det betyder god sne. Der er sammenlagt 600 km pister i området.
  • Alpe d´Huez er nok kendt for de flestes vedkommende som den bedste skiferie destination. Alpe d´Huez er kendt for at være et sted bedst til nybegyndere men stedet har også et utal af ekstremt stejle stigninger. Så der er noget for ethvert niveau. Du kan ligeledes stå på ski her både om sommeren og vinteren. Vejret er ekstremt tiltalende i dette område idet solen som oftest står højt på himmelen hvilket giver et utroligt behageligt skivejr.
  • Val d´Isere er et topklasses skisportssted. Området ligger i nærheden af Italien, specielt skiområdet L’Espace Killy betragtes af mange som det bedste sted i verden at stå på ski.
  • Avoriaz er ikke en traditionel destination. Området minder ikke om de øvrige steder. Bygningerne er ikke træbeklædt som man er vant til, ligesom de øvrige franske skisportssteder. Området som er ikke kendt af mange men er et af de større skisportssteder. Der er hele 650 km pister at boltre sig på.

Så har du længtes du efter at stå på ski så snyd ikke dig selv for det som man kalder det bedste ski i verden. De franske alper har et utal af kendte og mindre kendte skisportssteder, som tilbyder ski til alle niveauer.

Og husk det er altid muligt at få en billig skiferie hvis du handler det rigtige sted, er fleksibel og ikke stiller de store krav til destinationen, udover det er Frankrig selvfølgelig.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Skiferie i Frankrig, 9.5 out of 10 based on 2 ratings


Skriv en kommentar