Road trip til Skotland

26. december 2012 by: NPB
Nu hvor det nye år står for døren og det er tid til at fejre julen, hjerternes fest, så håber de fleste på at få deres ønsker opfyldt hver især, hvad end ønsket så måtte indebære. De fleste børn håber at rive gavepapiret op for at se deres nye yndlingslegetøj foran sig, mens nogle familier måske har sparet op til en rejse for at få opfyldt deres ønske om at komme ud og opleve noget. Nogle andre håber måske på at få deres ønske opfyldt om at erhverve sig en ny bil – ønskerne er mange og meget forskellige.

Hvis man er en af de heldige som både har råd til bil og at tage på ferie, så vil jeg helt klart anbefale Skotland som en ideel rejsedestination, for dette land byder på rigtig gode muligheder for at tage på en road trip for at opleve alt fra den storslåede og barske natur til de enestående storbyer som Edinburgh og Glasgow.

Skotlands smukke natur

Vil man på road trip til Skotland, kan det helt klart anbefales at man tager af sted i mellem 1-2 uger for virkelig at få noget ud af sin tur, og derudover er det en god idé at huske ens vandrestøvler hvis man ikke vil undgå at tage på tur på en af de mange naturruter for at få de bedste synsvinkler af den skotske natur at se. Især er Great Glen Way, West Highland Way og Southern Upland Way nogle oplagte ruter at besøge, da man vil komme til at se nogle af de smukkeste steder og landskaber i hele Skotlands natur.

En anden ting man ikke må gå glip af hvis man besøger Skotland, er at tage på en tur langs den lange og lamslående Road of Isles, som blandt andet fører til Loch Shiel, det historiske Glenfinnan monument og det fantastisk smukke Isle of Skye. Derudover kan det anbefales at man tager et smut forbi de mange historiske slotte, hvoraf Stirling Castle som ligger i nærheden af Edinburgh nok er et af de mest berømte, og selvfølgelig også de adskillige whisky destillerier som landet har, især i Highlands området.

Selvfølgelig er det også oplagt at man besøger en af de skotske storbyer som Edinburgh eller Glasgow. Edinburgh, Skotlands hovedstad, er en meget smuk og historisk by med utroligt venlige mennesker, som man kan møde på byens mange pubber. I Edinburgh kan man gøre alt fra at bestige en vulkan, nemlig Arthur’s Seat som er den største af byens syv høje, til at prøvesmage haggis og friturestegte Marsbarer – som bare SKAL prøves – til at udforske byens attraktive arkitektur som Edinburgh Slot til Scottish Storytelling Centre.

 Edinburgh City

Edinburgh Castle City by Kevin Gibbons

Man kan også sagtens få en god tur til Skotland ved at rejse med tog eller bus, men at planlægge en personlig road trip hvor man tager ens egen bil med vil bare give én mere bevægelsesfrihed og bedre mulighed for at opleve Skotland fra et mere personligt perspektiv frem for det typiske turistperspektiv.

Har man ikke mulighed for at tage sin egen bil med på rejsen, kan man i stedet vælge at leje en bil, og hvis man gerne vil tænke ekstra på miljøet mens man er ude at rejse, kan man vælge at leje en miljøvenlig bil, for eksempel med Honda hybrid. På den måde kan man køre rundt med god samvittighed hvad miljøet angår, og samtidig kan man helt selv organisere sin tur, intet bøvl med pressende togtider og fyldte busser. Det er win-win.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (4 votes cast)
Road trip til Skotland, 7.5 out of 10 based on 4 ratings


Skriv en kommentar