Middelalderbyen Visby i Sverige

9. februar 2010 by: NPB

Handelsbyen Visby er tilbage fra middelalderen, hvor byen lå rigtig godt placeret på grund af handelsruterne fra skibstrafikken. På den ene side var Nordtyskland, Polen og de Baltiske lande og på den anden side gik retningen mod Danmark, Sverige og Nordsøen.

Visby er den største by på øen Gotland. Byen var medlem af Hanseforbundet og oplevede under denne periode et enormt opsving i perioden omkring 1200 til 1300-tallet, men byen mistede langsomt sin betydning på grund af pirater og plyndringer samt stor konkurrence fra Lübeck i Tyskland.

Et besøg i Visby i dag bærer fortsat mange minder fra en gammel storhedstid. Hele byen er omkranset af en lang ringmur samt den gamle lyse domkirke med de mørke tårne. Visby er nordens bedst bevarede middelalderby og har været på UNESCO’s verdensarveliste siden 1995.

Senest er Visby blevet verdenskendt for sin betydning og rolle i Arn bøgerne skrevet af den svenske forfatter Jan Guillou.

Kig her og se muligheder for billige rejser til middelalderbyen Visby.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Middelalderbyen Visby i Sverige, 9.0 out of 10 based on 1 rating


Comments

2 Kommentarer to “Middelalderbyen Visby i Sverige”
 1. Lasse Nielsen siger:

  Hejsa, Jeg sejlede for et par siden fra Køge til Stockholm og gjorde stop i Visby. Byen er virkelig et besøg værd og jeg blev specielt overrasket over, hvor godt velholdt hele bymuren er.

 2. Kasper siger:

  Hej,

  Jeg har været ret meget i Sverige de seneste år, omkring Stockholm, samt en del i sydsverige omkring Ronneby og Mörum. Fedt område..

  Er der bedre på Gotland og i Visby? Er det anderledes en Skärgården i Stockholm eller kysten ved Sydsverige?

  Mvh. Kasper

Skriv en kommentar