Mallorca

30. september 2012 by: NPB
Mallorca er en af Spaniens helt store kulturskatte. Den baleariske ø, hvorpå der bor lige under en million mennesker, er et af Europas allermest eftertragtede steder at holde ferie. Dette er af flere årsager, men især det dejlige klima, øen er beliggende i. Med fantastiske solskinssomre og milde vintre uden alt for meget sne og slud er Mallorca et oplagt feriemål både om sommeren, men også om vinteren.

Verjet på Mallorca

Vejret i Mallorca  over året fremgår af nedenstående vejrtabel

Temperatur Jan ude Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Maks 14 15 19 21 25 27 30 31 28 25 18 15
Min 4 5 10 12 18 20 21 22 19 16 9 6
Vand 14 14 16 18 22 24 27 28 26 22 17 14
Solskinstimer 5 7 7 9 9 11 11 10 8 7 6 5

Vejrudsigten for Mallorca er næsten altid god i højsæsonen og derfor er Mallorca også et populært rejsemål for danske turister på charterferie.

Strand og vejr på Mallorca. Foto Michael Behrens

Mallorca byder på lidt af det hele

Er man til storbyferie, kan et ophold i den største by på øen, Palma, være en mulighed, da shoppingmulighederne er helt i top, og bylivet er fyldt med fest og farver. Hvis man er mere til en stille og rolig charterferie, kan Palma også benyttes, selvom Mallorcas østkyst helt klart er favoritten hos turister, der kommer for at dase. Mallorca er meget kendt for sine bugter, hvoraf Alcudia-bugten nok er den mest famøse. Turister fra alle dele af Europa strømmer til Alcudia i højsæsonen.

Mange tager også på cykelferie på Mallorca, hvor der er gode omgivelser til denne type ferie. Mallorca har en del store bjerge, som man kan nyde i sommervarmen.

Hvis man er til at slappe af, men samtidig opleve noget, er den imponerende togtur fra Palma til Sóller en mulighed. Toget giver en tur tværs over Mallorca, hvor man får mulighed for at se den fantastiske natur, de frodige olivenlunde, appelsindale, i Bunyola og bare det flotte landskab. Turen tager ca. en time, og er helt sikkert pengene værd.

Folk på Mallorca

Befolkningen på Mallorca er meget venlig og serviceminded, da Mallorcas lever stort på turismen. Mallorcinerne er dog ikke pågående, når man fx går på et marked – modsat mange andre kulturer har spanierne ikke noget problem med, at man bare kigger lidt og går videre, hvis man ikke vil have noget.

Marked i Santanyí på Mallorca. Foto Der Stefan

På Mallorca betaler man med euro og snakker spansk. De fleste mallorcinere kan dog også tale engelsk – i hvert fald på hoteller og restauranter. Det er ikke sikkert, den lokale købmand er ret god til engelsk, men de kan oftest sproget basalt.

Hvis man kan lide at gå på store markeder, er Mallorca også lige sagen. I de fleste af de store byer er der en eller to gange om ugen et lokalt marked, hvor man kan kigge på diverse ting og sager – alt lige fra falske fodboldtrøjer til grønthandlernes boder med frisk spansk frugt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.9/10 (7 votes cast)
Mallorca, 8.9 out of 10 based on 7 ratings


Comments

1 Kommentar to “Mallorca”
  1. Fern E. Hendricks siger:

    Villefranche er smukt beliggende i en lille bugt øst for Nice. Det er en malerisk lille havneby, som på trods af sin beliggenhed tæt ved Nice, har bevaret sin oprindelige charme med sine mange okkerfarvede huse. Villefranche ligger i ly af de mægtige bjerge der falder brat ned mod det dybblå Middelhav ved den helt fantastisk smukke franske riviera. Den fantastiske bugt i Villefranche er kendt som en af de flotteste på Côte d’Azur. Byen glitrer med sol fyldte strande, gamle gader med røde tage og en betagende udsigt. Villefranche ligger ved Nice mellem Cannes og Monaco, som ligeledes er et besøg værd. I Nice finder man mange charmerende fortovscaféer, hvor man kan nyde en dejlig frokost eller gå en tur langs boulevarderne i Cannes. I kan også besøge Monaco, hvor det store Formel 1 løb bliver afholdt hvert år i Monte Carlo.

Skriv en kommentar