Kommer du nok ud i naturen?

6. februar 2014 by: NPB
skov

Ovenstående er et spørgsmål de fleste danskere måske burde stille sig selv. I en tid hvor der stilles stadig flere krav til den enkelte, opstår der i tiltagende grad et behov for at have et frirum, et sted at koble af.

I en stresset hverdag kan det være svært at finde netop dette frirum. Så træner vi i fitness center, eller løber en tur, måske går vi til en eller anden sport, eller hvis det står helt grelt til, kaster vi os på sofaen med en pose slik eller chips :-)

Men selvom en løbetur ud i det fri frigør en masse endorfiner, og er godt for mere end bare at kunne opdatere din endomondo på facebook, så er giver det stadig ikke den ro, som naturen kan give dig.

Bor du ude på landet kan du rimelig nemt komme ud i naturen, ud i nogle skovområder, i byerne kan dette være lidt mere svært, og da parkerne ikke rigtig giver den ro jeg her snakker om, skal man tænke alternativt. I københavn kan man f.ekss ret nemt tage S-toget til Hareskov. Og mange søger da også herop for at løbe eller køre mountainbike.

Man kan også tage længere op mod Hillerød, og skifte til kystbanen, og så stå af på f.eks. Gribsø Station. Så har du Sjællands største skov at rende rundt i. Men min pointe her er ikke at løbe rundt eller cykle på din mountainbike, som om du ikke havde ting nok du skulle nå i dit daglige arbejde. Nej, bare gå ud i skoven. Far vild hvis du har tid til det. Kig evt på et kort inden og beslut en rute du vil undersøge.

Tænk på dig selv som 8-årig igen, hvordan ville du færdes, hvad ville du tænke, hvad ville du gøre i skoven? Se efter svampe, planter og vandløb.

Vi har så utroligt svært ved at gøre noget formålsløst, at vi efterhånden har glemt hvad det vil sige at slappe 100% af.

shelter i skoven

Har du en weekend, kan du tage ud og overnatte i en af de shelters der findes i mange forskellige skove. Ellers kan en tur til Sverige nemt klares på et par timers transport, og der har du endnu større skove at fordybe dig i.

Alle der har prøvet det, vil nikke genkendende til den ro der sænker sig, når man har slået lejr efter en lang dags vandring. Bålet er i gang, maden er ved at være klar, og livet giver lige pludselig mening på en helt anden måde, end den email du ikke lige nået at få svaret på.

Hvis du mangler udstyr til vandreturen, outdoorlivet eller andre spændende eventyr, så kig nærmere på campz.dk

Søg ud i naturen engang imellem, og tag dig selv med hjem igen..

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (4 votes cast)
Kommer du nok ud i naturen?, 9.0 out of 10 based on 4 ratings


Skriv en kommentar