Kanotur i Tyskland – Spreewald

27. september 2009 by: NPB
Min kæreste og jeg var på en uges ferie i Berlin og her blev vi helt tilfældigt gjort opmærksom på området Spreewald i retning mod Dresden. Det ligger ca. 100 km fra Berlin.

Spreewald er et stort naturskønt område med massere af kanaler, som udspringer fra floden Spree og derfra deler sig ud i hele dette her smukke område af Tyskland. Vi læste at der er i alt omkring 1.500 km kanaler, hvoraf de ca. 300 km er sejlbare. Det andet skønne ved området er, at der ikke må benyttes motoriseret både.
Vi blev fanget af dette samt de smukke billeder som turist bureauet fremviste og valgte at tage derhen. Vi tog toget fra Berlin og det tog små 2 timer.

Vi lejede en kano for en hel dag til 15 euro for to personer og sejlede ud på kanalerne. Sikke en fred og idyl. Der er så fredfyldt og utroligt smukt. Vi mødte flere forskellige slags skibe med plads til ca. 25 personer som blev drevet frem vha. håndkraft og mange andre kajakker og kanoer. Alt i området er indrettet til trafik fra kanoer og små både. Cafeer og restauranter ligger i vandkanten og du går direkte fra kanoen til serveringstedet – perfekt.

spreewald-kanotur-tyskland

Kanalerne anvendes også af landmændene som transportvej til at fragte afgrøder, grønsager, gødning og dyr.

Hvis du er i Berlin og kan rive en dag ud af kalenderen, så kan en smuttur til Spreewald området anbefales. Vi nødt det.

Du kan læse mere på spreewald hjemmeside.

Hilsen
Thomas & Karina

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Kanotur i Tyskland – Spreewald, 9.0 out of 10 based on 1 rating


Comments

1 Kommentar to “Kanotur i Tyskland – Spreewald”
  1. inkontinensprodukter siger:

    Kudos för besöket, det här var intressant!

Skriv en kommentar