Coffee shops i Holland

18. juli 2012 by: NPB
Coffeeshops i Amsterdam, eller hashcafeer som de også kaldes, er meget populære blandt turister, som siden 1976 har leveret hash og joint tusindvis af turister, som årligt rejser til Holland og Amsterdam primært for at få lov at ryge lovligt.

Der er mere end 200 coffee shops i Amsterdam, som må sælge såkaldte “bløde stoffer” til personligt brug. Det er en udbredt misforståelse at hash er lovligt i Holland. Det er tilladt at købe maks 5 gram per person per dag, men trods dette er hash stadig ulovligt og tolereres kun i meget små mængder af myndighederne.

Coffeeshops Holland

Alle stoffer er forbudte i Holland. Det er ulovligt at fremstille, besidde, sælge, importere og eksportere stoffer, herunder hash og cannabis. Regeringen har imidlertid udviklet en narkotikapolitik, der tolererer at ryge cannabis under strenge vilkår og betingelser på de forskellige coffeeshops, hvor hash må sælges og anvendes.

Altså er det lovligt at ryge hash på coffeshops, men samtidig er hash ulovligt – paradoksalt – men det virker tilsyneladende.

Nu er loven under stramning efter pres fra det øvrige Europa. Reglerne er fra 1. maj 2012 ændret i de tre sydligste provinser i Holland, hvilket betyder at du skal være bosiddende og medlem af en coffeeshop for at få adgang – et såkaldt cannabis-kort, endvidere må der maksimalt være 2.000 medlemmer. Dette udelukker hovedparten af turisterne, som mange coffeeshops og det øvrige erhvervsliv i Holland har skabt en millard forretning omkring.

Det er planen at hele Holland følger efter samme model i 2013.

Har du erfaringerne fra coffeeshops i Holland, så skriv gerne en kommentar herunder.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (3 votes cast)
Coffee shops i Holland, 8.7 out of 10 based on 3 ratings


Comments

1 Kommentar to “Coffee shops i Holland”
  1. Søren Gammelgaard siger:

    Super blog indlæg :) Flere af den slags!

Skriv en kommentar